om det lille dreieri & kontakt

det lille dreieri & kontakt

det lille dreieri er et galleri/keramikkverksted beliggende i naturskjønne Høysand, fint plassert mellom Sarpsborg, Fredrikstad og Halden. Her finner man roen! Og meg...!

Her er - året rundt - keramikken min og billedkunst utstilt og til salgs. Kristian Finborud, Peter Engberg og Ann C. Mella er faste billedkunstnere som er representert her! Både Finborud og Engberg har humoristiske bilder med titler som "forsterkende element!" Herlige! De er allikevel vidt forskjellige i uttrykket. Helt annerledes er akrylmaleriene til Ann C. Mella, som er abstrakte, fargerike og som man kan drømme seg helt bort i.... :)


I tillegg til dette arrangeres det årlige utstillinger her.


I det lille dreieri finnes det ikke lenger noen dreieskive (!) - absolutt alt her modelleres for hånd.


Jeg arbeider først og fremst med steingods som jeg rakubrenner. Det er en særdeles spennende prosess som gir spennende krakeleringer. Når røyken siver ut av flistønna og gir den gode lukten, det sprekker høylydt i glasuren - og om kalenderen da i tillegg viser sommermåned, kan man knapt ha det bedre! Jeg velger også noen ganger å glasurbrenne steingodset på vanlig måte, som jeg også gjør med porselensleiren som jeg også arbeider mye med. Det er veldig fascinerende å arbeide med så forskjellige uttrykk som det raku og porselen gir. Raku med sitt røffe preg og porselenet med det skjøre, gjennomskinnelige.


Inspirasjon finner jeg overalt. Kanskje særlig når jeg er ute i naturen med all dens skjønnhet, men også når jeg ser mennesker i forskjellige situasjoner. Dessuten får jeg alltid ideer mens jeg arbeider. Å arbeide med leire gir millioner av muligheter både hva gjelder form og glasur. God musikk til arbeidet må til, det setter meg i det rette modus og gir masse energi og skaperglede.


Jeg er også for tiden fast utstiller Galleri Grön, Fjällbacka i Sverige.

Adresse: det lille dreieri, Grankollen 11, 1747 Skjeberg


Mobil: 95101102


Email: ingerbrandstorp@yahoo.no

© Inger Brandstorp